Ciutats sostenibles



Aquest text del National Geographic, ens parla sobre la contaminació que produeixen les ciutats i mètodes que algunes ciutats utilitzen per reduir aquestes emissions de gasos d'efecte hivernacle. 
Actualment, les ciutats son responsables del 76% de les emissions de CO2. Per reduir aquestes emissions, les autoritats municipals, fan reformes en les infraestructures i serveis. Que a part de reduir la contaminació proporcionen un millor ambient de vida i fan a les ciutats més atractives. 
Una de les solucions propostes consisteix en col·locar panels solars en els edificis així com jardins a les teulades, una climatització sostenible gracies a finestres amb control de temperatures. Amb aquestes modificacions estalviem en llum, calefacció, aire condicionat. Fent això en tots els d'edificis d'un carrer podem aconseguir una via verda, com la que van crear a Chicago. Gracies a la construcció de carril bici, voreres fetes de material reciclat, i tot l'asfalt d'un material absorbent de gasos contaminats, units a fanals que funcionen per energia eòlica i solar, van aconseguir un carrer que consumeix un 42% menys que abans. Tot i que sembla complicat de realitzar va tenir un cost un 21% més barat del que costa un projecte convencional. 
Sense dubte, el problema més gran per a les grans ciutats, son les deixalles. Però només cal mirar exemples com Oslo, on aprofiten les deixalles per cremar-les i produir calor. També a Durban, on capturen el metà que aquests alliberen, i el converteixen en energia elèctrica subministrada a 6.000 famílies al dia. 
Un altre dels mètodes més efectius per l'estalvi d'aigua, es el que apliquen a la ciutat de los Angeles. En un barri del San Fernando, on sempre hi havia inundacions, es perdia tota l'aigua de la pluja fins que gracies a un projecte de reforma s'ha convertit en una "esponja" que recull tota l'aigua. Així es pot subministrar aigua fins a 30 famílies anualment. Aquest fet ens demostra, que es poden fer moltes coses per estalviar energia, aigua, gas... Només fa falta ganes de donar suport a un projecte que canvií les nostres ciutats, i que quan toqui reconstruir-les, les puguem millorar. 
Encara que pensem que aquest problema el tenen les ciutats grans, no es cert. No es un problema exclusiu de Metròpolis, també pobles en creixement com Sant Quirze haurien d'aplicar algunes mesures per fer del seu entorn un espai més verd i sostenible, i col·laborar a aturar el Canvi Climàtic. Simplement amb l'aplicació d'aquests consells, canviar els fanals per llums de baix consum conforme es van espatllant, augmentar la quantitat d'espais verds, entre d'altres, afavoririen no només una major sostenibilitat sinó també un espai més confortable per a la seva població. 

Article esmentat: http://www.nationalgeographic.com.es/mundo-ng/ciudades-mas-respetuosas-con-el-medio-ambiente-2_9942

Comentarios

Entradas populares de este blog

Edificis sostenibles

La llar sostenible

Protocol de Kioto